Lippukunta

Kartanonkosken, Pakkalan, Tammiston ja Koivuhaan läheisyydessä toimiva lippukuntamme on noin 60 henkinen – partiokolomme sijaitsee Helsingin Pitäjän kirkonkylällä.

Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kuuluvat lippukuntamme ryhmiin, jotka kokoontuvat viikoittain partiokerroille oppimaan tärkeitä partiotaitoja. Lisäksi lippukunnassamme toimii samoajia, vaeltajia ja aikuisia, jotka kokoontuvat satunnaisesti tekemään omia partio-ohjelmaan kuuluvia suorituksiaan. Tavallisten kokoontumisten lisäksi lukuisat retket, kisat ja leirit pitävät huolen, että partio on ainutlaatuinen ja monipuolinen elämyskeidas. Olemme toimineet Keski-Vantaan alueella jo vuodesta 1961 lähtien, lisää nippelitietoa löytyy Historia-sivulta.

Jokaisen partiolaisen kaulassa hulmuaa kokoontumisissa ja tapahtumissa partiohuivi, ja jokaisen ”ritarin” tunnistaakin lippukuntamme omasta liilasta huivista. Muita tunnusmerkkejämme ovat lippukuntamme lippu, jota kannamme Kohtaamisessa ja muissa tärkeissä partiotapahtumissa sekä lippukuntamme logo.

Lippukuntaa ohjaa johtajisto

Toimintaa ohjaavia naruja pitää käsissään lippukunnan aktiivinen johtajisto, jonka kapellimestarina toimii lippukunnanjohtaja Markus Saikkonen. Johtajistosta valittu hallitus pitää huolta mm. rekisteröidyn yhdistyksen talous- ja omaisuusasioista sekä siitä, että lippukunnassa kaikki toimii niin kuin pitää. Koko johtajiston ja hallituksen jäsenet löydät Yhteystiedot-sivulta.

Kolo – lippukunnan sydän

Viikoittaiset partiokerrat, johtajiston kokoontumiset ja kaikki muutkin lippukunnan arjen asiat hoituvat kätevästi lippukunnan kololla. Taustayhteisömme Vantaan seurakunnat tarjoaa meille täysin omassa käytössämme olevaa omakotitaloa Helsingin Pitäjän Kirkonkylällä osoitteessa Pappilankuja 7.

Vuonna 2009 kunnostetulta kololtamme löytyy kaksi ryhmähuonetta, keittiö, kalustohuone, kylmä varastotila, wc- ja suihkutilat sekä erillinen saunarakennus. Isompi ryhmähuone koostuu kahdesta yhdistetystä huoneesta, ja sieltä löytyvät askartelukaapit, ryhmien omat kaapit, iso kokoontumispöytä sekä paljon tyhjää lattiatilaa. Hieman pienemmästä ryhmähuoneesta löytyy iso kokoontumispöytä. Lisäksi johtajiston huoneesta löytyy tarvikkeita sekä lahjoituksista kerätty tietokonenurkkaus.