Historia

Pyhän Laurin Ritarit ry. juontaa juurensa vuoteen 1961, kun Helsingin pitäjän kirkonkylän alueen vanhemmilla oli huoli lastensa vapaa-ajan vietosta. Niinpä seurakunnan avustuksella perustettiin kaksi partiolippukuntaa, tytöille Lumikot ja pojille Veromiehen Hillerit. Nämä kaksi silloin vielä erillistä lippukuntaa toimivat alusta asti käsi kädessä, samoilla partiokoloilla ja tehden saumatonta yhteistyötä. Lopulta vuonna 1987 lippukunnat yhdistettiin virallisesti ja otettiin käyttöön nykyinen nimi – Pyhän Laurin Ritarit.
 
Lippukunnan toiminta laantui hiljaisemmaksi laman mukana 90-luvulla, mutta herätettiin takaisin eloon 2000-luvun alussa aktiivisten johtajien avulla. Vuoden 2007 syksyllä lippukunta sai kuulla taustajärjestönsä Vantaan seurakuntien myyvän tontin jolla sillloinen partiokolo sijaitsi. Samalla tontilla sijainnut entinen seurakuntatalo purettiin myös partiokolon kanssa vuoden 2008 syksynä, ja niiden tilalle rakennettiin kauppakeskittymä Tammiston tähti. Samaan aikaan vanhan kolon purkutöiden kanssa kesä-syksyllä 2008 lippukunta muutti taustayhteisön tarjoamaan tilaan Helsingin pitäjän kirkonkylälle.
 
Muutaman vuoden asumattomana ollut ja sotkuiseen kuntoon päässyt omakotitalo aivan kirkon alueen läheisyydessä koki valtavan muodonmuutoksen, kun lippukuntalaiset ja heidän vanhempansa kunnostivat talon huippukuntoon. Aivan hetkessä muutos ei kuitenkaan tapahtunut ja partiokertoja päästiin pitämään sisällä vuoden 2008-2009 vaihteessa. Valtavan rupeaman jälkeenkin tiloissa on vielä pientä laittamista ja pieniä töitä tehdään vielä tänäkin päivänä. Lisää nykyisestä kolostamme ja sijainnistamme voit lukea osoitteessa www.pylarit.net/sijainti

Ajankohtaista

Partiovuosi 2016-2017 käyntiin!
PyLaRien johtajisto on nyt päättänyt syksyn toiminnasta ja käsitellyt jäsenjonon. Kaikille nykyisille jäsenille ja jäsenjonosta otetuille uusille jäsenille lähetetään s-posti, josta selviää mm. oma ryhmä. Jäsenjonoon voi ilmoittautua yhä liittymislomakkeella.

Liity postituslistalle
Pysy kartalla lippukunnan tapahtumista ja liity nyt postituslistalle. Liittyminen on helppoa ja vie vain hetken, voit myös poistaa itsesi listalta koska tahansa.

Aikuisia mukaan toimintaan!
Tarvitsemme toimintaamme mukaan lisää käsipareja, jotka takaavat sen, että lippukuntamme säilyy myös jatkossa elinvoimaisena ja mahdollisimman moni alueen lapsi ja nuori pääsee mukaan partiotoimintaan. Haluaisitko sinä liittyä PyLaReihin?