Lippukunta

Pyhän Laurin Ritarit on  Kartanonkosken, Pakkalan, Tammiston ja Koivuhaan läheisyydessä toimiva sekalippukunta. Olemme toimineet Keski-Vantaan alueella jo vuodesta 1961 lähtien, ja jäseniä on tällä hetkellä noin 60. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kuuluvat lippukuntamme ryhmiin, jotka kokoontuvat viikoittain partiokerroille oppimaan tärkeitä partiotaitoja. Lisäksi lippukunnassamme toimii samoajia, vaeltajia ja aikuisia, jotka kokoontuvat satunnaisesti tekemään omia partio-ohjelmaan kuuluvia suorituksiaan. Tavallisten kokoontumisten lisäksi lukuisat retket, kisat ja leirit pitävät huolen, että partio on ainutlaatuinen ja monipuolinen elämyskeidas. Lisää siitä mitä lippukunnassamme tehdään voit lukea Mitä partio on -sivulta.
 
Jokaisen partiolaisen kaulassa hulmuaa kokoontumisissa ja tapahtumissa partiohuivi, ja jokaisen "ritarin" tunnistaakin lippukuntamme omasta liilasta huivista. Muita tunnusmerkkejämme ovat lippukuntamme lippu, jota kannamme Kohtaamisessa ja muissa tärkeissä partiotapahtumissa, sekä lippukuntamme logo ja digitaalisissa julkaisuissa näkyvä visuaalinen ilme.
 
 
Lippukuntaa ohjaa johtajisto
Toimintaa ohjaavia naruja pitää käsissään lippukunnan aktiivinen johtajisto, jonka kapellimestarina toimii lippukunnanjohtaja Markus Saikkonen. Johtajistosta valittu hallitus pitää huolta mm. rekisteröidyn yhdistyksen talous- ja omaisuusasioista sekä siitä, että lippukunnassa kaikki toimii niin kuin pitää. Koko johtajiston ja hallituksen jäsenet löydät Yhteystiedot-sivulta.
 
 
Kolo – lippukunnan sydän
Viikoittaiset partiokerrat, johtajiston kokoontumiset ja kaikki muutkin lippukunnan arjen asiat hoituvat kätevästi lippukunnan kololla. Taustayhteisömme Vantaan seurakunnat tarjoaa meille täysin omassa käytössämme olevaa omakotitaloa Helsingin Pitäjän Kirkonkylällä osoitteessa Pappilankuja 7 (sijainti).
 
Vuonna 2009 kunnostetulta kololtamme löytyy kaksi ryhmähuonetta, keittiö, kalustohuone, kylmä varastotila, wc- ja suihkutilat sekä erillinen saunarakennus. Isompi ryhmähuone koostuu kahdesta yhdistetystä huoneesta, ja sieltä löytyvät askartelukaapit, ryhmien omat kaapit, iso kokoontumispöytä sekä paljon tyhjää lattiatilaa. Hieman pienemmästä ryhmähuoneesta löytyy toimistotarvikekaapit, iso kokoontumispöytä sekä lahjoituksista kerätty erittäin kattava tietokonenurkkaus.
 
 
Synttärit ohi – 2011 oli 50-vuotisjuhlavuotemme!
Vuonna 1961 perustettu lippukuntamme vietti vuonna 2011 juhlavuotta, kun lippukunnalle kertyi ikää jo 50 vuotta! Juhlavuotena järjestettiin lippukunnan historian hulppein kesäleiri ja paljon muita tapahtumia. Lippukuntamme yli 50-vuotiseen historiaan pääset tutustumaan tarkemmin Historia-sivulla.

Ajankohtaista

Partiovuosi 2016-2017 käyntiin!
PyLaRien johtajisto on nyt päättänyt syksyn toiminnasta ja käsitellyt jäsenjonon. Kaikille nykyisille jäsenille ja jäsenjonosta otetuille uusille jäsenille lähetetään s-posti, josta selviää mm. oma ryhmä. Jäsenjonoon voi ilmoittautua yhä liittymislomakkeella.

Liity postituslistalle
Pysy kartalla lippukunnan tapahtumista ja liity nyt postituslistalle. Liittyminen on helppoa ja vie vain hetken, voit myös poistaa itsesi listalta koska tahansa.

Aikuisia mukaan toimintaan!
Tarvitsemme toimintaamme mukaan lisää käsipareja, jotka takaavat sen, että lippukuntamme säilyy myös jatkossa elinvoimaisena ja mahdollisimman moni alueen lapsi ja nuori pääsee mukaan partiotoimintaan. Haluaisitko sinä liittyä PyLaReihin?